Helsingborg

Helsingborg må vara en liten stad. Men låt dig inte luras av dess blygsamma invånarantal på 150 000. Det finns många anledningar till varför Helsingborg är ett välbesökt och uppskattat resmål bland många svenskar. En stor del av besökarna lockas av den omtalade strandpromenaden vid atlantkusten. Andra lockas av kombinationen av ett levande stadsliv med närhet till naturen. Med sin kulturella mångfald och sin gemytliga känsla besitter Helsingborg en härlig mix av småstadscharm och storstadskänsla. Våra Företagslägenheter i Helsingborg passar för alla oavsett livstil och vi har ett brett utbud av Företagslägenheter i Sverige om ni har kollegor som behöver boende i andra städer.

Våra Favoritplatser

Kullgatan
Den här välbesökta gågatan ligger i hjärtat av Helsingborg. Längs denna promenad finns mysiga kaféer, barer och ett välbesökt shoppindistrikt. Ställen som den Barrica Mat & Vinbar som ligger på Kullgatan eller Ålgrändens Ost och Deli som ligger runt hörnet från gågatan är väldigt populära bland Helsinborgs chark- och ostentusiaster.  

 

Söderåsen Nationalpark
Den som behöver en nypa frisk luft eller bara tycker om att vistas i naturen är Söderåsen nationalpark ett måste. På detta välbevarade naturreservat drar till sig både äventyrliga själar och de som trivs i lugnet bland träden. Här kan du njuta av fina utsikter, paddla kanot, rida eller åka mountain bike. Åker man kommunalt mellan centrala Helsingborg och Söderåsen tar resan cirka en och en halv timme men denna lite längre utflykt är definitivt värd mödan. 

Strandpromenaden
Strandpromenaden är en av Helsingborgs populäraste attraktioner. Längs denna fem kilometer långa sträcka längs atlantkusten hittar du många ställen att njuta av havsutsikten med en kopp kaffe eller en bit mat. Nära promenadens södra ände finns exempelvis den hemtrevliga restaurang Creo. Längs Strandpromenaden finns parken Gröningen och det ikoniska kallbadhuset Pålsjöbaden med tillhörande Pålsjö Krog. Mot slutet av fem-kilometerssträckan hittar du Sofiero slott – en anrik byggnad byggd på 1800-talet.

Vad gör grannarna?

Filborna skogspark
På soliga helgdagar lockas helsingborgarna till Filborna skogspark. Här finns fina ytor att grilla eller ha picknick och flera stigar och spår för promenader och joggingturer. Skogsparkens växtlighet är känd för att vara frodig och mångfaldsrik. Filborna skogspark må vara en härlig plats att umgås på på sommaren men när växtligheten slår ut på våren och löven skiftar över till höstens färger är Filborna skogspark en svårslagen syn. 

Söder  
Om du tycker om världens olika matkulturer, alternativa butiker eller uppskattar att ha en välsorterad galleria nära dig kommer du bli en flitig besökare av Söder. Längs Södergatan finner du världens dofter och smaker och flera uteserveringar där du kan ta in en familjära atmosfären. På söder finns också en av helsingborgarnas favoritplatser Gustav Adolfs kyrka med sitt tillhörande torg. Kyrkan är ett imponerande exempel på den nygotiska arkitekturen från slutet av 1800-talet och torget är platsen för en populär marknad. Om du mot förmodan inte har handlat färdigt längs din promenad på Södergatan kan du alltid besöka den välsorterade Söder Gallerian

Kommunikationer

Många helsingborgare väljer att cykla till jobbet och stadens plana gator och korta distanser lämpar sig väl för det. Det finns ingen tvärbana eller tunnelbana i Helsingborg men de välplanerade busslinjerna gör staden lättnavigerad. Det finns nio huvudlinjer för bussar som går över hela innerstaden och ett antal andra linjer som sammankopplar Helsingborg med kringliggande närorter. Knutpunkter för huvudlinjerna är hållplatserna Helsingborg C, Kopparmölleplatsen, Sundstorget och Gustav Adolfs torg. Pågatågen som sammankopplar hela Skåneregionen stannar på flera stationer i och strax utanför Helsingborg.