Östra Göteborg

Östra-göteborgsborna har nära till platser som Avenyn och Trädgårdsföreningen i centrum samt populära friluftsområden som Delsjön och Burgårdsparken. Den som bor i denna del av stan behöver aldrig vara varken uttråkad eller stressad av stadslivet. Vi har Företagslägenheter i Göteborg för alla oavsett livstil och budget samt Företagslägenheter i Sverige om ni har kollegor som behöver boende i andra städer.

Våra favoritplatser

Delsjön och Skatås motionscentrum

Delsjön är en populär sjö strax utanför staden – den är känd för det vackra naturreservatet som omger den samt för sina joggingspår och badplatser. Det går flera bussar från stan till den närliggande busshållplatsen Delsjömotet. Intill Delsjön ligger Skatås motionscentrum – ett träningscenter som lockar många fitnessfantaster med sitt gym, vandringsleder, fotbollsplaner, volleybollbanor och frisbeegolf.

 

Liseberg

Nöjesparken Liseberg är en av landets största turistattraktioner och tar emot mer än 3 miljoner besökare varje år. Bland karusellerna där finns Skandinaviens största berg- och dalbana i trä. Till skillnad från de flesta nöjesparker i Sverige har Liseberg öppet även på hösten och vintern – det är en mycket populär plats att ta med barnen på Halloween och i december kan man besöka deras julmarknad, handla bakverk och åka på några av karusellerna.

 

Redbergsparken

Redbergsparken är inte bara en lugn plats att sitta ner och njuta av utsikten över staden, den är en scen för utomhusteater på sommaren. Här finns även ett känt konstverk i form av en så kallad karusellgrind med en anmärkningsvärd placering. Verket av konstnären Alina Chaiderov går under namnet “Ut”. 

 

Stadsliv

Om du söker vällagade måltider, drinkar, aktiviteter och mötesplatser i östra Göteborg skulle de flesta göteborgarna rekommendera området mellan Stampen och Redbergsparken. På denna promenad genom de charmiga stadsdelarna Stampen och Olskroken går du längs gator som Odinsgata, Friggagatan och Kobbarnas väg. Här finns det gott om barer, restauranger och kaféer samt gym och små parker.

Vad gör grannarna?

Ullevi och Gamla Ullevi

Gamla Ullevi – som är något mindre än Ullevi – är hemmaplan för Gais och Örgryte IS, samt det svenska damlandslaget (som är rankad världsfemma). Även IFK Göteborg – stadens största och mest framgångsrika lag – har sin hemmaarena på Gamla Ullevi-stadion. “Änglarna”, som de kallas av IFK-supportrarna, har 2 UEFA-kupptitlar samt 18 svenska mästerskapstitlar. Den större arenan – Ullevi – är scenen för största internationella artisterna som kommer till Sverige, liksom några av de största sportevenemangen i landet.

 

Slakthusområdet

Göteborgs stad har stora planer för framtiden för Slakthusområdet som ligger i den nordöstra delen av stan. Det finns redan två mycket populära krogar där – Spike Brewerys taproom och stadsvinmakarna Wine Mechanics. Båda dessa anläggningar är de första av sitt slag i Göteborg – Wine Mechanics är stadens första urbana vingård.

Kommunikationer

I östra Göteborg finns flera knutpunkter för kollektivtrafiken som Korsvägen, Redbergsplatsen och Gamlestads Torg. Från dessa hållplatser kan du enkelt ta en spårvagn eller buss till de flesta delar av Göteborg. Korsvägen ansluter till de södra delarna av innerstaden medan Redbergsplatsen och Gamlestads Torg ansluter till de norra och centrala delarna.