Centrala Göteborg

I centrala Göteborg hittar du några av de mest kända kulturinstitutionerna i staden såsom Göteborgs konserthus, Stora Teatern, Göteborgs konstmuseum, ett välsorterat shoppingområde och många härliga gångvägar att promenera eller jogga längs som följer de utmärkande kanalerna som löper genom stan. Vi hoppas du ska hitta en lägenhet att hyra i Centrala Göteborg som passar och annars har vi flertal Företagslägenheter i Göteborg samt Företagslägenheter i Sverige om du letar boende i en annan stad åt dig själv eller dina kollegor.

Våra favoritplatser

Trädgårdsföreningen

På Trädgårdsföreningen möts besökarna av både kultur, natur och vällagade måltider. I dess växthus och botaniska trädgårdar hittar du exotiska palmer, rosor och alla möjliga typer av bladväxter och blommor. Förutom de två kaféer som finns i parken finns även Trädgår’n som är en mycket populär scen för konserter och shower.

 

Inom Vallgraven

Invånarna i centrala Göteborg har nära till många av stadens ikoniska platser. Området Inom Vallgraven är stadens "gamla stan" och här ligger många historiska byggnader som Operan, Saluhallen och Göteborgskatedralen. Längs kajen nära Operan och i området kring Kungstorget/Södra larmgatan hittar du gott om restauranger och barer. För de shoppingsugna finns ett väldigt populärt shoppingdistrikt i området runt katedralen.

 

Avenyn

Skulle du fråga en göteborgare vilken som är den mest kända gatan i stan skulle den med största sannolikhet peka mot Avenyn. Denna gata går mellan Kungsportsplatsen och den berömda statyn av Poseidon som står på torget mellan Konserthuset och Stadsteatern. Här finns gott om aktiviteter både dag- och nattetid med bland annat biografer, gallerier, butiker och många välbesökta kaféer, restauranger och nattklubbar i stan. Oavsett vad du söker har Avenyn alltid något att erbjuda.

Vad gör grannarna?

Andra lång och Hagabion

Det finns antagligen ingen sann göteborgare som inte skulle rekommendera en pubrunda på Andra långgatan. På den 700 m långa promenaden längs denna klassiska gata hittar du ett brett sortiment av lokalbefolkningens favoritpubbar och -barer. Utbudet är inte begränsat till själva “Andra lång” – på gatorna runtomkring finns det gott om små butiker och krogar för alla smaker. En annan favoritplats för göteborgarna är Hagabion. Förutom ett välkurerat urval av utländsk och indiefilm finns det ett charmigt kafé samt den populära baren Kino. Hagabion är också en av de viktigaste spelplatserna för den prestigefyllda Göteborgs filmfestival.

 

Feskekörka och Linnégatan

Inget signalerar Göteborgsk gastronomi och kultur lika mycket som fisk och skaldjur. Staden har en lång historia av att vara landets viktigaste knutpunkt för fiske och import/export av fisk. Av denna anledning är fiskarkulturen djupt rotad i stadens invånare. Feskekörka (“Fiskekyrkan”) är den största fiskmarknaden i staden och det ultimata förkroppsligandet av Göteborgs fiskarkultur.

En annan välbesökt plats är Linnégatan. Längs denna långa gata i utkanten av Hagakvarteren finns ett stort utbud av butiker och barer.

Kommunikationer

Göteborgs centralstation är belägen i detta område. Där hittar du enkelt till pendeltåget, intercitytågen, stadens spårvagnslinjer samt flera busslinjer som kopplar staden och förorterna samman. Från knutpunkten Brunnsparken tar du enkelt de flesta spårvagnslinjer till stadens yttre stadsdelar.