Kungsholmen

Vill du hyra en lägenhet på Kungsholmen? Då är du inte ensam, de flesta stockholmarna har någon gång fantiserat om att bo i en av Kungsholmens eftertraktade våningar. De många långa gatorna i denna stadsdel lockar till sig många besökare med sina karaktäristiska små barer och restauranger, vackra badklippor och hemliga krypin. Lindhagenhuset och Västermalmsgallerian är två stora köpcentra på vardera sidan av denna ö där du kan att stilla alla dina shoppingbehov. Ett kärt och mycket igenkännligt landmärke på Kungsholmen – Stockholms stadshus – är dessutom platsen för den högtidliga och glamorösa Nobelprisceremonin. Är du intresserad av att hyra lägenhet på Kungsholmen hittar du alla våra Företagslägenheter i Stockholm här och letar du lägenhet i en annan stad har vi även flertal Företagslägenheter i Sverige.

Här kan man bo

apartment image
Basic
Hiss
Sopåtervinning
Tillgänglig entré
apartment image
Standard
Hiss
Tillgänglig entré
apartment image
Standard
Hiss
Sopåtervinning
Barnvagnsrum
Cykelrum
Tillgänglig entré
Flera lägenheter i Stockholm

Våra favoritplatser

Rålambshovsparken

“Rålis” skulle klassas av många som Stockholms mest ikoniska park. Det är en utmärkt plats för att ha picknick, ta ett glas eller motionera. Här finner du en av de mest välbesökta skateparkerna i innerstaden, basketplaner, en beachvolleybana och en fin liten amfiteater. Rålambshovsparken har något för de flesta, vare sig man vill tillbringa en heldag i solen eller hinna med ett snabbt träningspass.

 

Stadshuset

Stockholms stadshus invigdes 1923 och är utan tvekan Kungsholmens huvudattraktion. Det är inte bara ett utmärkt exempel på den svenska nationalromantiska arkitekturen, dess många rum utgör också en intressant och eklektisk blandning av stilar och influenser. Under ditt besök är det värt att göra en av de guidade turerna. Det är också vanligt att se stockholmare ta promenader eller sätta sig och koppla av på den vackra innergården vid vattnet. Om du vill äta en måltid värd ett geni kan du alltid gå ner till restaurangen Stadshuskällaren och beställa den senaste Nobelmiddagen.

 

Stadsliv

Kungsholmens känsla är den perfekta blandningen av storstadsliv och naturlig vattennära skönhet. Ingen gata förkroppsligar detta lika mycket som Norrmälarstrand som går mellan Stadshuset och Rålis. Längs denna härliga promenad hittar du Orangeriet där du kan ta en drink i en fantastisk atmosfär vid sjön samt Boulebar där du kan ta en öl (eller ett glas pastis, om du är på det humöret) och spela en omgång boule. I de mer urbana delarna av Kungsholmen hittar du platser som Agnes - där du kan äta en färsk, perfekt tillagad måltid med ett väl utvalt glas vin till – eller AG där du hittar hängmörad biff tillagad efter kändiskocken Johan Jureskogs metoder. Känner du dig festig kan du ta en cocktail på Tap Room inne på Hotel Amaranten ta några danssteg på den närliggande nattklubben Lemon Bar.

Vad gör grannarna?

När du går i området nära Fridhemsplan och AG kan du leta efter gatukonstmuren på Kronobergsgatan som målas av en ny konstnär varje år.

Området kring Hantverkargatan och Kungsholmstorg är ett promenadstråk som är fullt av intressanta småbutiker och hål i väggen. Håll utkik efter den minsta och sötaste statyn i stadsdelen – Litet lejon. Om du gillar fantasy-litteratur, brädspel och andra liknande samlarobjekt bör du besöka Dragon's Lair invid Kungsholmstorg. Denna butik är ett dolt paradis för pussel- och brädspelsentusiaster.

Se också till att bada från Fredhälls klippor och besöka Stockholms mest besökta sandstrand Smedsuddsbadet.

Kommunikationer

Buss- och tunnelbanestationen Fridhemsplan är en central knutpunkt för kollektivtrafiken i västra Stockholm. Den förbinder den gröna tunnelbanelinjen med den blåa likaså de flesta av de blå busslinjerna som åker genom innerstaden. Förutom Fridhemsplan finns det på Kungsholmen ytterligare två t-banestationer på gröna linjen samt ytterligare två t-banestationer på blå linjen. Dess mycket kuperade gator gör denna stadsdel till något av en utmaning när det kommer till cykling. En elektrisk cykel kan därför vara en bra idé. Kungsholmen ligger mellan Södermalm och Norrmalm/City, vilket gör både Hornstull i Södermalm och innerstadsområdet mycket lätt tillgängligt.