Solna / Arenastaden

Vill du hyra en lägenhet i Solna? Vi har en mängd lägenheter i Arenastaden. Det är ett av de nyaste affärs- och bostadsområdena i Stockholm och har snabbt blivit ett nytt ekonomiskt och socialt centrum i staden. Med sina spårvagns- och pendeltågstationer samt bussar som går till tunnelbanestationen i Solna centrum, är Arenastaden väldigt lätt att resa till och från. De mycket populära huvudattraktionerna här är Stockholms största stadion – Friends Arena – och Nordens näst största köpcentrum – Mall of Scandinavia. På Evenemangsgatan 48 kan vi erbjuda vårt lägenhetshotell i Solna med fullt utrustade lägenheter för jobb- eller fritidsresan. Våra Företagslägenheter i Stockholm i Arenastaden passar alla oavsett livsstil och budget och vi hjälper mer än gärna till om ni har kollegor som behöver boende i andra städer med vårt stora utbud av Företagslägenheter i Sverige.

Våra favoritplatser

Råstasjön

Tycker du om naturvandring, fågelskådning eller picknick vid sjön? Då kommer du vilja bo nära naturreservatet vid Råstasjön. Under våren och sommaren blir denna plats hem för många olika arter av vackra fåglar och växter. Dess många motionsspår används inte bara av människor som joggar och promenerar, de är också vägarna för hundratals grodor som bor runt sjön.

 

Mall of Scandinavia

Det bästa stället att stilla dina shoppingbehov är Mall of Scandinavia. Förutom de mest populära butikerna och varumärkena finns det en IMAX-biograf och ett brett utbud av restauranger och barer. Den berömda svenska kocken och restauratören Pontus Frithiof har en av sina restauranger – Pocket by Pontus – precis utanför köpcentret.

Vad gör grannarna?

AIK

Friends Arena är AIKs hemmastadion. Detta fotbollslag är ett av de mest framgångsrika i Sverige – de har tävlat i både Europa League och Champions League. Om du bor i området kommer du sannolikt att få chansen att se AIK spela mot någon av fotbollens europeiska jättar. Friends Arena är också scenen för många konserter med några av de största artisterna som turnerar runt om Europa.

 

El Gaucho

Solna är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i Stockholm. De flesta solnabor med latinamerikanska rötter håller med om att om du gillar sydamerikansk matkultur och smakrika styckdetaljer, är El Gaucho ett självklart val. Förutom en mängd olika latinamerikanska produkter hittar du ett stort urval av nötkött samt ostar och lagrade skinkor från Spanien och Italien.

Kommunikationer

Spårvagnen och busslinjerna 502 och 505 förbinder Arenastaden med pendeltåget i Solna Station som ligger i detta område samt tunnelbanestationen Solna centrum. En ny tunnelbanestation för Arenastaden på den nya gula linjen är planerad till 2022.