Västra Hamnen

Hyr du en lägenhet i Västra Hamnen i Malmö får du bo i en stadsdel som andas framtid. Stadsdelen är inte bara en uppvisning i många olika moderna arkitektoniska stilar, utan även ett snabbt växande område som gick från industriområde till prototyp för European Housing Exposition 2001 och vars bostäder numera är mycket eftertraktade. Byggnaderna i Västra Hamnen är utformade för att drivas med förnybar energi och grannskapet har fått flera utmärkelser för innovation och hållbarhet. Dess läge vid den gamla hamnen med utsikt över Öresund gör denna till en av Malmö mest attraktiva platser att bo på. Vi hoppas du ska hitta en lägenhet i Västra Hamnen som passar och annars har vi flertal Företagslägenheter i Malmö samt Företagslägenheter i Sverige om du letar boende i en annan stad.

Våra favoritplatser

Scaniaparken

Denna långa gröna remsa är en av Malmös mest besökta parker. Här hittar du en lång jogging- och cykelbana, volleybollbanor samt flera vackra badplatser. Om du besöker Ljudkullen kan du lyssna och njuta av en lista med musikalbum som är kurerade av Malmö stad.

 

Turning Torso

Denna bostadsbyggnad designades av den spanska arkitekten Santiago Calatrava och invigdes 2005. Turning Torso – Skandinaviens högsta skyskrapa – är det mest kända landmärket i södra Sverige och det första vridna tornet i världen.

 

Stadsliv

Området mellan Ankarparken och Daniaparken utgör ett härlig promenadstråk där du garanterat kommer att hittar flera barer och restauranger där du kan njuta av en måltid och en drink. Dockan på östra sidan av Västra Hamnen är också en populär, lite tystare plats för att äta, dricka och njuta av havsutsikten. Malmös gamla stan – Gamla Väster – och dess vackra kvarter är fulla av historia och är helt klart värda den korta resan från Västra Hamnen.

Vad gör grannarna?

Malmö live

I närheten av Västra Hamnen hittar du Malmö Live-kvarteret som, förutom att vara en av de mest intressanta musikscenerna i Sverige, är en hipp mötesplats för unga att dricka cocktails och umgås på. Missa inte Skybar på Clarion Hotel.

 

Fritid

Nära Malmö Live ligger Saluhallen som är känd inte bara för handlarna med stans bästa råvaror utan också malmöbornas favoritrestauranger för pizza, sushi och nudlar. På en ledig dag kan du cykla ner till Ribersborgs strand eller spela den populära sporten Padel på PDL Center.

Kommunikationer

Malmö centralstation ligger nära kanten av Västra Hamnen. Därifrån kan du ta pendeltågen (Pågatågen) som cirkulerar runt Malmö City och förbinder Malmö med resten av Skåne-regionen. Busslinjer 2 (mot Triangeln och Davidshall), 3 (mot Triangeln och Möllevången), 5 (mot Möllevången) och 7 (till Ribersborg) går alla genom Västra Hamnen. Malmö är också en utmärkt stad för cykling och de flesta lokalinvånarna pendlar på sina cyklar.