Centrala Malmö

I centrala Malmö finns allt du efterfrågar från en storstad, på en liten yta där du enkelt går eller promenerar mellan olika destinationer. Utgå från Möllevångstorget eller “Möllan” som är känt för att vara en dynamisk mötesplats där studenter, konstnärer och arbetare samlas. Under senare år har det också blivit en populär bostadsort bland unga par och små familjer. Här kommer du finna Malmös mest spännande stadsliv och shopping. Från pendeltågsstationen tar du dig enkelt till andra orter i Skåne eller över Öresundsbron till Köpenhamn. Företagsbostäder har ett brett utbud av Företagslägenheter i Malmö samt Företagslägenheter i Sverige om du letar boende i en annan stad.

Våra favoritplatser

Folkets Park

Om du söker efter en charmig och trygg plats för hela familjen är Folkets Park utan tvekan rätt alternativ. En heldag i denna park kan innehålla allt från picknick, till minigolf, till ett glas naturvin på Far i Hatten, till ett besök hos papegojorna och sköldpaddorna i terrariet/reptilcentret. Alla anläggningar och etablissemang på Folkets Park har sina egna öppettider men själva parken är öppen dygnet runt.

 

Södra Förstadsgatan

Ett av de trevligaste promenadstråken i Malmö är den längs Södra Förstadsgatan, över Davidshallsbron ner till Södra Tullgatan. Längs denna gata finner du ett stort utbud av butiker, teatrar, kaféer och konditorier. Detta stråk tar dig hela vägen från Triangeltorget till den vackra stadsdelen Gamla Väster.

 

Möllevångstorget

Möllevången är Malmös gastronomiska centrum. Staden är känd för bra och billig falafel runt nästan varje hörn, men det finns ingen brist på andra restauranger och barer. Många minnesvärda kulinariska upplevelser i Malmö äger rum i just “Möllan”. Se till att prova nordiska tapas på Lyran och stadens signaturrätt på Mr. Falafel. Vid Davidshallstorg hittar du också ett livligt krogstråk.

Vad gör grannarna?

Konst

Malmö konsthall är inte bara ett hyllat arkitektoniskt verk, det är även en framstående scen i den rika moderna samtida konstscenen i Sverige. Deras kuratorer är kända för att ha satt ihop några av de mest välutvalda utställningarna av klassiska moderna målare som Miró, van Gogh och Munch. 

Moderna Museet i Malmö har en av Europas mest innehållsrika samlingar av modern konst som inkluderar verk av några av de stora målarna såsom Picasso, Dalí och Oppenheim. Samlingen med över 150 000 verk innefattar allt från oljemålningar, akvareller, skulpturer, till videor och fotografier. Förutom den stående samlingen finns det alltid en pågående tillfällig utställning att upptäcka.

 

Malmö FF

Malmö FF är förmodligen det mest framgångsrika svenska fotbollslaget genom tiderna med 24 ligatitlar och fler europeiska matcher spelade än något annat svenskt lag. Bortsett från detta är det laget där den största svenska fotbollsspelaren genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, gjorde sin debut. Malmöborna är livliga anhängare av sitt lag. Att få se en Malmö FF-match på deras hemmaarena – Eleda Stadium – är en av de största upplevelser staden har att erbjuda.

 

Friisgatan

Friisgatan, gatan som förbinder Folkets Park med Triangelnområdet, är en av lokalinvånarnas favoritgator. Går du längs denna gata lär du hitta alla möjliga sorters mysiga små barer, restauranger och kaféer.

Kommunikationer

Pågatågstationen Triangeln ligger i detta område. Pågatågen åker runt de centrala delarna av Malmö och förbinder staden med resten av Skåneregionen. I området runt Triangeln har du också snabb tillgång till många av de mest trafikerade stadsbusslinjerna och de regionala busslinjerna. Malmö är också en utmärkt stad för cykling och de flesta lokalinvånarna pendlar på sina cyklar.