Världens enklaste risotto!

I vår sista del av vår receptserie presenterat Alexandra Zazzi ett smart sätt att laga alla allt på en gång. När du inte har tid att laga mat. Hela middagen lagas i en och samma muffinsform. Inga stekpannor, inga kastruller och framförallt ingen disk. Det kan inte bli enklare!

Risotto i muffinsform med italienska köttbullar

Ingredienser

• 3 dl arborioris (eller carnaroliris)
• 500 g lammfärs
• 1 liter kycklingbuljong
• 1 dl parmesanost
• 0,5 dl timjan
• 2 st ägg
• 2 st tomater.
• 1 st gullök
• 1 dl ströbröd
• 1 msk tomatpuré
• 1 msk olivolja
• 2 krm örtkrydda
• Salt och peppar

Gör så här – Risotto:

Hacka gullöken.

Lägg den tillsammans med olivoljan och tomatpurén i en kastrull.

Värm upp och låt fräsa under omrörning, till dess att löken får färg.

Rör ner riset och häll sedan i majoriteten av kycklingbuljongen.

Rör om lite då och då, och låt sjuda till dess att riset är ”al dente”.

Riv parmesanosten, häll i och rör om.

Salta och peppra efter smak.

Låt risotton svalna lite, lägg i ett rått ägg och rör om.

Fyll sedan en tredjedel av muffinsformen med risotton.

Köttbullar:

Lägg lammfärsen i en skål eller bunke.

Addera timjan, ett rått ägg, ströbröd samt salt och peppar.

Knåda färsen så att allt blandar sig.

Dela upp färsen och forma till fyra stora köttbullar.

Lägg köttbullarna i muffinsformen.

Ugnstomater:

Dela tomaterna i fyra halvor.

Placera halvorna i muffinsformen.

Salta och strö över lite örtkrydda.

 

Muffinsformen är nu redo för ugnen. Baka på 200 grader i 30-40 min.

Voilà – nu har du en härlig middag att njuta av, och fina lunchlådor att se fram emot.

Smaklig måltid!

Se även:
Exotiskt snacks när du får besök