Västra Skogen

Västra skogen ligger strategiskt beläget i utkanten av Solna som är närmast innerstadsområdena Kungsholmen och Vasastan. Dess närhet till både naturen och Stockholms centrum gör det till en idealisk plats för dem som gillar skogen men inte vill bo långt bort från stadens mitt. Invånarna i Västra skogen har också förmånen att bo nära den vackra hamn- och strandlängan som inkluderar Pampas Marina och Huvudsta strandbad. Västra Skogen är ett av de områden vi har Företagslägenheter i Stockholm i och om ni även har kollegor som behöver boende i andra städer har vi ett brett utbud av Företagslägenheter även i Sverige.

Våra favoritplatser

Karlberg

I nära anslutning till Västra skogen hittar du Karlbergs slott, som förutom att vara en historisk byggnad som byggdes på 1600-talet, har flera kartlagda löpningsspår runt sin gård med olika svårighetsgrader att välja mellan. Här hittar du bland annat en mer än 300 år gammal ek och sista viloplatsen till Pompe – den ökände kungen Karl XII:s älskade hund. En annan populär träningsplats nära Västra skogen är den 100 meter långa hinderbanan 100 m Pep som är utformad för att ge invånarna i södra Solna en underhållande och lättanvänd träningsplats.

 

Haga slott

Flyttar du till Västra skogen blir du granne till ingen mindre än kronprinsessan Victoria. Prinsessans hem – Haga slott och dess tillhörande park är en mycket populär mötesplats för många av Solnabor. Det är en av de största parkerna i Stockholm med många guldkorn att upptäcka såsom lusthus, paviljonger och det mycket populära akvariet och fjärilshuset där du kan gå genom en vacker botanisk trädgård bland minst 700 fjärilar av många olika färgglada sorter.

 

Guldporten

San Francisco är inte den enda staden med en berömd gyllene båge. När du befinner dig i Västra skogen ska du se till att besöka Guldporten. Detta konstverk/monument av konstnären Björn Evensen invigdes 1971. Den glittrande bronsbågen är en plats för lugn kontemplation och ett perfekt ställe att uppskatta utsikten över vattnet och naturen som omger sjön.

Vad gör grannarna?

Marinan och Huvudsta strandbad

Om du är seglingsfantast eller bara njuter av att promenera längs vattnet är det charmiga hamnområdet nära Västra skogen en ideal plats för dig. Här hittar du bland annat den hjärtliga familjerestaurangen K4 Pampas. Om du går hela vägen längs vattnet kommer du till Huvudsta strandbad där du kan ta ett härligt dopp eller njuta i solen.

 

Padel

Den senaste racketsportsflugan, Padel, har på senare tid blivit enorm i Sverige och är kanske redan känd för de som har tillbringat tid i Spanien. Padelbanorna förökar sig snabbt över hela staden och en av de mest populära banorna ligger precis mittemellan Västra skogens tunnelbanestation och Pampas Marina. På Padelgården Solna kan du hyra allt du behöver för att spela denna underhållande sport.

Kommunikationer

Detta område är väl anslutet till både förorterna och de centrala delarna av Stockholm – både pendeltåget och tunnelbanan är lätta att nå med buss. Busslinje 152 tar dig rakt in till Kungsholmen och med buss 507 tar du dig snabbt och smidigt till Vasastan.