Vasastan

Funderar du på att hyra lägenhet i Vasastan? Isåfall hittar du en attraktiv stadsdel med liv, puls och lyx. Här finns konstgallerier, teatrar, den världsberömda Handelshögskolan, några av stadens mest hyllade restauranger och Stockholms Stadsbibliotek. Som vasastanbo riskerar du aldrig att gå hungrig, törstig eller uttråkad – det finns alltid något att äta, dricka eller se. Förutom att vara en stadsdel som verkligen bidrar till bilden av Stockholm som Skandinaviens huvudstad, har Vasastan också några av de mest ikoniska parkerna i stan: Tegnérlunden, Vasaparken och Observatorielunden. Är du intresserad av våra lägenheter i Vasastan eller andra delar av Stockholm har vi flertal Företagslägenheter i Stockholm samt Företagslägenheter i Sverige

Här kan man bo

apartment image
Basic
Tillgänglig entré
apartment image
Basic
Hiss
Sopåtervinning
Tillgänglig entré
apartment image
Basic
Hiss
Tillgänglig entré
Flera lägenheter i Stockholm

Våra favoritplatser

Vasaparken

Vasaparken är en livlig och vacker mötesplats i centrala Stockholm. Här träffas barnen i stadsdelen för att äta glass på den populära gelaterian Snö, hoppa på studsparken och spela fotboll. På vintern förvandlas en del av Vasaparken till en skridskobana. Denna park är det valda löpningsspåret för de flesta av Vasastans joggande invånare.

Stadsbiblioteket

Ett av de mest hyllade verk av den era-definierande arkitekten Gunnar Asplund är Stockholms Stadsbibliotek som ligger mellan huvudgatorna Odengatan och Sveavägen. Detta imponerande exempel på den nordiska klassicism-stilen öppnade 1928 och har sedan dess varit i centrum för den akademiska och litterära scenen för hela landet – här hålls många kulturella evenemang året runt. Biblioteket har också en av Skandinaviens största samlingar av litteratur på utländska språk med tusentals titlar utgivna i över 100 olika språk. Mycket nära biblioteket kan du hitta en  av stadens finaste vyer om du går uppför backen till det gamla observatoriet.

Kroglivet

Vasastan är inte bara känt för sina galleri- och teaterdistrikt, utan också för sin ovanliga täthet av högklassiga restauranger. 800 grader och Meno Male tävlar exempelvis om titeln som stans mest hyllade pizzeria. För de som hellre äter japanskt finns stjärnkrogen Sushi Sho samt Totemo Ramen. Restaurangerna Tranan och Nabo är också kända, inte bara för klassiska rätter gjorda på färska råvaror, utan även för deras festliga atmosfär.

Vad gör grannarna?

Kultur

Intill Vasaparken hittar du Stockholms teaterdistrikt med bland annat Strindbergs Intima Teater som är uppkallad efter dess grundare – den hyllade författaren och dramatikern August Strindberg. Runt Vanadisplan i den nordvästra delen av området hittar du också många välkurerade exempel på svensk samtida konst i Vasastans galleridistrikt.


Fritid

Om du har tid över att gå runt och upptäcka Vasastan skulle de flesta vasastansborna rekommendera att ta en Negroni på den mysiga cocktailbaren Erlands eller en portion klassiskt tillagade köttbullar på Tennstopet. Eller varför inte ett glas vin och en film på Capitol? Där kan du boka din egna privata biosalong för att titta på film och spela tv-spel. Om du gillar italiensk eller fransk ost är delibutiken Stockholm ost & chark på Birger jarlsgatan ett måste. Och inget besök till Vasastan är komplett utan att prova en bit av den polska ostkakan från PolFood på Torsgatan.

Kommunikationer

Tre av Stockholms mest trafikerade tunnelbanestationer ligger i Vasastan - Rådmansgatan, S:t Eriksplan och Odenplan. Det sistnämnda är också ett stopp för pendeltåget. Fyra av stadens fem blå busslinjer (2,3,4 och 6) går genom detta område (det finns, av någon anledning, ingen blå busslinje 5). Sveavägen och Odengatan, som är två av stadens mest trafikerade gator, korsar varandra i detta område. Hela Vasastan är även promenad- och cykelvänligt.