Södermalm

Hyr du en lägenhet på Södermalm så bor du på Stockholms södra innerstadsö och hipstercentrum. I dessa kvarter finns ingen brist på varken trendiga restauranger, kulturinstitutioner, barer eller ett rikt nattliv. Runt hörnet lär du hitta roliga nischade butiker, showrooms och konstgallerier. Stämningen på “Söder” är bohemisk, om än uppstyrd och välordnad. Om du vill bo i ett område med puls och atmosfär är det Södermalm du ska välja. Är du intresserad av att hyra en lägenhet på Södermalm hittar du våra Företagslägenheter i Stockholm här samt Företagslägenheter i Sverige om du är intresserad av att bo i andra städer.

Här kan man bo

apartment image
Standard
Hiss
Sopåtervinning
Tillgänglig entré
apartment image
Basic
Tillgänglig entré
apartment image
Basic
Hiss
Tillgänglig entré
Flera lägenheter i Stockholm

Våra favortitplatser

Eriksdals utegym

Vid vattnet intill Erikdalsbadet hittar du ett utegym som är gratis för alla att använda. Lätt att kombinera med en löprunda längs Årstaviken, eller Södermalm runt som är en klassisk löpsträcka för den som orkar. 

 

Ivar Lo's park

En av Stockholms dolda skatter. Belägen på toppen av Mariaberget, en kort promenad från tunnelbanestationen Mariatorget, hittar du en liten park med fantastisk utsikt. Parken är en utmärkt plats för en picknick och är en uppskattad mötesplats för både stockholmare och turister, mycket tack vare en svårslagen utsikt över Stockholms stadskärna och gamla stan. 

 

Åsögatan

På Åsögatan kryllar det av mindre men populära restauranger. Gatan erbjuder allt från äkta japansk mat till genuin italiensk matlagning. La Vecchia Signora, Blue Light Yokohama, Nook och Café Nizza är några av de kulinariska destinationerna i området, men se till att boka bord i tid – den enda bristen hos dessa krogar är antalet sittplatser.

Vad gör grannarna?

Fotboll

Södermalm är hemmaplan för Hammarby, ett av Stockholms tre fotbollslag i Allsvenskan. Runt krogstråken ser du grönvita flaggor och banderoller, och när det är dags för match fylls gatorna och ölhaken med fans. Stämningen i arenan under ett derby mellan rivalerna Hammarby och Djurgården är definitivt något du vill uppleva om du är fotbollsintresserad. Se till att skaffa biljetter i tid.

 

Långholmen

Under sommaren strömmar Södermalmsborna till Långholmens små vikar och stränder för att simma eller bara koppla av solskenet. På många ställen blir det fort trångt, men har du lite tålamod och letar kan du hitta en mer privat och avskild plats. Kommunikationer

Södermalm är centralt beläget och härifrån är det lätt att ta sig till stadskärnan till fots eller på cykel. Från Södra Station når du alla pendeltågslinjer samt flera järnvägslinjer till städer söder om Stockholm. Genom Södermalm passerar den gröna såväl som den röda tunnelbanelinjen vid knutpunkten Slussen. Härifrån tar du även enkelt bussen till Nacka och Värmdö.