Solna / Råsunda

Vill du hyra en lägenhet i Råsunda? Invånarna skulle beskriva Råsunda som Solnas “Gamla stan”. Det är inte bara känt för sin vackra arkitektur, det är också den mest intressanta platsen vad det gäller gastronomi, lokal historia och stadsliv i Solna. Det är också bekvämt beläget nära köpcentret och knutpunkten för kollektivtrafik – Solna station – samt den mycket välsorterade livsmedelsbutiken Ica Kvantum. Om ditt företag letar efter att hyra lägenheter i Råsunda har vi många Företagslägenheter i Stockholm att välja mellan och alla lägenheter passar oavsett livsstil och budget. Företagsbostäder har över 3000 Företagslägenheter i Sverige om ni har kollegor som behöver boende i andra städer.

Våra favoritplatser

Skytteholmsfältet

Skytteholmsfältet, inklusive Skytteholmsparken, är en charmig och grön mötesplats för Råsundaborna. Det pågår alltid någon form av aktivitet i parken och när det inte gör det, är det ett bra ställe att spela fotboll, jogga eller koppla av.

 

Råsunda Stenstad

Den finaste arkitekturen i området finns utan tvekan i Råsunda Stenstad. Dessa kvarter planerades och byggdes mestadels i början av 1900-talet och dess byggnader är underbara exempel på jugendarkitektur med många blinkningar till den föregående nationalromantiska arkitekturen. I den här delen av Råsunda hittar du även tre vackra små parker intill varandra – Solparken, Slottsparken och Nyckelparken.

 

Stråket

Om vi skulle ge dig ett enda tips om var du ska umgås i Råsunda skulle Stråket vara ett självklart val. Runt denna mötesplats finns många av Solnas bästa ställen att äta eller ta en drink. Missa inte den persiska restaurangen Saaghi Grill eller kvarterskrogen Sardin.

Vad gör grannarna?

Filmstaden

Vill du se platsen där Ingrid Bergman gjorde sin första film? Filmstaden Råsunda invigdes 1920 och var under många år Stockholms alldeles egna lilla Hollywood. De svenska filmjättarna Ingmar Bergman, Ingrid Bergman och Greta Garbo, bland många andra, startade alla sina lysande karriärer på denna plats. Det finns en autentisk och trevlig biograf här och du kan gå på guidade turer eller äta en god måltid på Regissörsvillan som tidigare var Ingmar Bergmans arbetsplats. Se till att testa våfflorna på den mysiga Portvaktsstugans kafé när du besöker filmstaden.

 

Charlottenburgs gård

Charlottenburgs gård är ett mer än 200 år gammalt litet bygge i hjärtat av Råsunda som ofta besöks av solnaborna. Bor du i Råsunda har du också nöjet att ha nära till Sundbyberg. Det här området är lätt tillgängligt med cykel, buss eller en trevlig 25 minuters promenad och har många mysiga butiker, restauranger och kaféer som är värda att besöka.

Kommunikationer

Råsunda ligger nära tunnelbane-, spårvagns- och bussnavet Solna centrum från vilket det är lätt att nå Stockholms innerstad, andra delar av Solna och många av de norra förorterna. Det är också lätt att ta sig till pendeltåget vid Solna station med buss från Råsunda.