Östermalm

Leter du efter en lägenhet att hyra på Östermalm? Av många ansedd som den mest anrika och traditionella stadsdelen i Stockholmm är Östermalm en attraktiv plats att bo på. Här hittar du några av stadens mest klassiska restauranger och kulturinstitutioner samt några av de trendigaste butikerna, nattklubbarna och barerna. Östermalm är känt för sina många vackra exempel på arkitektur i neo-klassicistisk stil, varav några kan ses på den berömda och exklusiva gatan Strandvägen. På Östermalm kan du även botanisera bland haute-couture, antikviteter och designföremål i områdets många namnkunniga butiker. Förutom att vara en plats full av elegans och lyx erbjuder Östermalm sina invånare många frodiga och fridfulla grönområden som Norra Djurgården och Humlegården. Vi hoppas du ska hitta en lägenhet på Östermalm som passar och annars har vi flertal Företagslägenheter i Stockholm samt Företagslägenheter i Sverige om du letar boende i en annan stad.

Här kan man bo

apartment image
Standard
Hiss
Tillgänglig entré
apartment image
Standard
Tillgänglig entré
Flera lägenheter i Stockholm

Våra favoritplatser

Humlegården

Var du än är på Östermalm har du gångavstånd till en mängd charmiga parker som Tessinparken, Humlegården och Norra Djurgården. Många av dessa parker är dessutom utrustade med utegym. I området kring Humlegården hittar du också många ställen att äta bit mat eller ta ett glas – Omnipollos flora, Taverna Brillo och Tyge & Sessil är några exempel.

 

Strandvägen

Östermalms klassiska arkitektur och pampiga byggnader gör den här gatan till en av Stockholms mest vackra och exklusiva. Promenadstråket längs med Strandvägen är populärt både bland stockholmare och turister. 

 

Stureplan

Stureplan är navet för det mest extravaganta nattlivet i Stockholm. Runt landmärket Svampen kan du besöka de väletablerade festinstitutionerna: Spy Bar, East, och Sturecompagniet. Om du lättare lockas till fin middag än till nattklubb, kan du alltid söka dig till de klassiska svenska flaggskeppen Sturehof, Riche och Konstnärsbaren.

Vad gör grannarna?

Kultur

Östermalm är en av de stora knutpunkterna för svensk finkultur – här kan du besöka platser som designbutiken Svenskt Tenn, den välkurerade bokhandeln Rönnells Antikvariat eller en av de många gallerierna och antikhandlarna i området, för att inte nämna den mytomspunna teatern Dramaten. 

 

Fritid

En ledig dag för en typisk Östermalmsbo brukar innehålla ett besök på minst en av följande platser:

Östermalmstorg – en av de äldsta saluhallarna i landet. Här kan du hitta massor med fina delikatesser som ostar, chark, fisk och skaldjur. 

Många östermalmsbor tillbringar sina söndagar i området kring Karlaplan. Loppisen på torget, Tössebageriet och den rustika franska restaurangen Cassi är kända klassiker i dessa kvarter.

Kommunikationer

Östermalm täcker ett brett och långt område som sträcker sig längs den östra delen av centrala Stockholm. Det är en mycket tillgänglig plats med många förbindelser. Tre av stadens bäst planerade busslinjer – 1, 2 och 4 – går genom detta område. Det går även två spårvagnslinjer till och från Östermalm – Roslagsbanan åker ut mot de nordöstra förorterna och Spårväg City kopplar samman centralen med Djurgården genom Östermalm. Det går även pendelbåtar från Nybrokajen till både norra och södra utkanten av Stockholm. Östermalm har också ett stort nät av välplanerade cykelvägar som gör det enkelt att cykla genom området för både pendlare och fritidscyklister.