Kista

Letar du efter en lägenhet i Kista? Kista kallas ofta Sveriges Silicon Valley och huserar det största IKT-klustret i Europa. Kommunikationsjätten Ericsson har haft sitt huvudkontor här sedan 80-talet och flera innovativa, tekniska och naturvetenskapliga skolor har öppnat lärosäten här. Om du är en teknikintresserad person är Kista rätt plats för dig. Förutom att vara ett exceptionellt europeiskt IT-centrum är Kista en av de mest kulturrika områdena i Stockholmsområdet. Vill ert företag hyra lägenhet i Kista har vi Företagslägenheter i Stockholm i och lägenheterna passar alla oavsett livsstil och budget. Om du har kollegor som behöver boende i andra städer har vi ett brett utbud av Företagslägenheter i Sverige också.

Våra favoritplatser

Ärvinge ängar

Även om Kista är ett gigantiskt centrum för IT, affärer och shopping är det lätt att hitta grönområden att träna på och njuta av naturen. En av dessa platser är Ärvinge ängar – en stor och fin park i södra delen av stadsdelen.

 

Järvafältet

En av de naturskönaste destinationerna i Stockholmsområdet är utan tvekan Järvafältet. Det är ett stort och mycket välskött naturreservat som omger större delen av Kista. Här hittar du flera sjöar, vackra kullar och anrika gårdar samt välbevarad urskog.

 

Kista Galleria

Kista Galleria är inte bara ett stort köpcentrum med ett stort utbud av butiker och klädmärken, det är också ett centrum för kultur och underhållning med bibliotek, bowlinghall, multiplex-biograf och gokartbana. Här hittar du också en av Stockholms mest varierade food courts med ett stort utbud av mat från hela världen.

Vad gör grannarna?

Tensta och den blå linjen

Bara 10 minuters bussresa från Kista hittar du Tensta som är ett av de mest kulturrika områdena i Sverige. Det här området är hem för livsmedelsbutiker och marknader fyllda med föremål och mat från hela världen, men dess främsta attraktion är förmodligen Tensta Konsthall som är ett av de mest besökta museerna för samtida konst i landet.

På 70-talet gav Stockholms stad i uppdrag till en stor grupp konstnärer att göra konstverk av tunnelbanestationerna längs hela blå tunnelbanelinjen. Det finns hyllade konstverk på alla linjer men den blå är utan tvekan den mest berömda för sin konst.

 

Fritid

Förutom det stora kommersiella köpcentret är Kistaområdet känt för sina livsmedelsbutiker och marknader, den mest kända är Kista Grossen. Om du älskar världens matkultur lär du besöka denna butik regelbundet. Bor du i Kista har du också tillgång till det närliggande Kista Racket Center där du kan gå till gymmet samt hyra badminton-, racketboll, bordtennis- och squashbanor. Om du föredrar att simma har Husbybadet en 25 m lång tempererad träningspool samt ett gym och jacuzzi.

Kommunikationer

Med sin placering mittemellan Stockholm city och Arlanda flygplats, har Kista goda förbindelser till nästan alla delar av staden med antingen blå linjens tunnelbana, buss eller pendeltåg.