Linköping

Om du är i valet och kvalet mellan ett liv på landet och de fördelar som stadslivet medför, är Linköping en stad som du kommer att tycka om. En stad som ibland kallas Sveriges största småstad ger dig en perfekt mix. En livlig stadskärna som erbjuder pulsen och atmosfären som du vill ha från en stad med butiker och restauranger. Men tar du din cykel (du kommer vilja ha en) är du ute på Östgötaslätten inom en kvart. Här finns också ett av Sveriges mest populära universitet, Linköpings Universitet så det är förståeligt varför många teknik- och IT-företag har kontor här. Letar ert företag lägenheter i Centrala Linköping hittar ni våra Företagslägenheter i Linköping här samt att vi har ett brett utbud av Företagslägenheter i Sverige.

Våra favoritplatser

Trädgårdsföreningen
En populär park i stadens mitt. Här tar du med enkelhet en promenad eller med dig en picknick-korg, men parken fylls ofta upp med olika evenemang och andra tillställningar. Alltifrån popup-teatrar och konserter till idrottsevent. För familjer finns det lilla men roliga ‘Naturcentrum’ som är ett fantastiskt museum med ett rikt kalenderium.

Ågatan
Det finns få fler livliga gator i Sverige än Linköpings bargata - Ågatan. Belamrad med nattklubbar, barer och restauranger, är det dit linköpingsborna går för att roa sig under helgen. Att de flesta barer och restauranger i staden ligger på samma plats gör att du högst troligt stöter på någon du känner. De flesta använder också detta för att hoppa mellan flera hak under en utekväll. Och du bör avsluta din natt som en infödd linköpingsbo gör, genom att beställa en kebab från en av de många hålen i väggen som finns i närheten. 

Bergs slussar & Göta Kanal
Ett av Sveriges mest pittoreska områden ligger en kort bussresa från Linköpings central (Resecentrum). Hoppa på linjerna 521 eller 522 och inom 15 minuter har du hittat till det lilla samhället Berg, beläget invid Göta Kanal. En kanal som sträcker sig från Östersjön till Vänern som är en av Sveriges största turistattraktioner, och ofta är det till Berg som man reser för att besöka den. Under säsongen hittar du allt från båtturer, familjeaktiviteter och konserter här. Eller så kan du bara ta en promenad eller cykla genom de natursköna miljöerna, det är upp till dig.

Vad gör grannarna?

Hockey
Om det är något som förenar Linköping, är det en kärlek till deras lokala hockeylag LHC (Linköping Hockey Club). På deras hemmaplan på SAAB Arena tävlar de mot andra lag från högstaligan SHL, och lockar alltid gott om folk till sina matcher. Ett måste om du vill känna dig som en linköpingsbo. 

Bosses glassbar
Den lilla glassbutiken Bosses glassbar är älskad av linköpingsborna, och ett säkert vårtecken är de långa köerna som ringlar sig längs Ågatan så fort solen börjat ge lite värme. De gör sin glass färsk varje morgon så det finns alltid något nytt att prova vid ditt nästa besök.

Kommunikationer

Regionens kollektivtrafikoperatör Östgötatrafiken har sitt nav vid Linköpings centralstation (Resecentrum) där du kan ta bussar och tåg till andra städer inom Östgörland såväl som inom Linköping. De flesta storstadslinjer rullar med jämna och täta mellanrum. Men om du är bosatt i Linköping rekommender vi dig starkt att skaffa en cykel, som du enkelt kan ta dig till både i stadens centrum och i de nära förorterna med.