Västra Göteborg

På västra sidan av Göteborg hittar du de hippa och bohemiska stadsdelarna Masthugget och Majorna. I västra Göteborg finns även Linnéstaden och Göteborgs stolthet – Slottsskogen. Denna enorma park intill Naturhistoriska museet är platsen för den mycket populära musik- och konstfestivalen Way Out West. Förutom Slottsskogen hittar du många intressanta alternativa butiker och mötesplatser i denna del av staden. Vi har ett brett utbud av Företagslägenheter i Göteborg och tack vare våra Företagslägenheter i Sverige kan vi skräddarsy lösningar som får er och era anställda att känna sig hemma. 

Våra favoritplatser

Slottsskogen

De flesta Göteborgarna är passionerade lokalpatrioter och en av deras mest älskade platser är Slottsskogen. Bland attraktionerna i och kring denna stora park hittar du ett litet zoo med nordiska djur, Göteborgs botaniska trädgård och Göteborgs naturhistoriska museum. Varje år i augusti samlas cirka 100 000 människor i Göteborg för Way out West. Denna festival är känd för att vara mycket väl samordnad och ta in några av de största och mest relevanta artisterna därute. Världsartister som Prince, Robyn, Wu-Tang Clan och Erykah Badu har spelat där genom åren.

 

Masthuggskyrkan och Stigberget

Masthuggskyrkan ritades av Sigfrid Ericson och är ett av stadens mest kända exempel på den nationalromantiska arkitekturen. Kyrkan, som invigdes 1914, är tillsammans med parkområdet som omger den, en av de mest besökta platserna i Göteborg. Dess position på toppen av Stigberget gör att du enkelt kan hitta en utsiktsplats över större delar av staden inklusive Majorna, Älvsborgsbron, Eriksberg och Slottsskogen.

 

Stadsliv

Söder om Majorna hittar du Mariaplan. Gatorna som omger denna charmiga lilla rondell är fyllda med restauranger, krokar och hål i väggen. Här hittar du allt från jamaikansk soulfood till tapas samt Enoteca Maglia, som är en av de mest populära platserna i stan för italiensk mat och vin.

Vad gör grannarna?

Röda Sten

Vid mynningen av Göta Älv ligger ruinerna av Gamla Älvsborgs fästning. Området kring denna forna borg är en populär kulturell mötesplats i Göteborg med konstgallerier och museer som Röda Sten, Sockerbruket 17 Studios och KKP Galleri. Röda Sten är inte bara en livfull scen för teater, musik, dans och samtida konst. Här finns också en populär restaurang/kafé samt en välbesökt skatepark. 

 

Fritid

Om det finns två saker som Göteborgare älskar så är det fisk och musik. En ideal helg för en lokal invånare innefattar troligen ett besök till minst en av två följande platser: Bengans skivbutik och Hasselssons matlucka. Den första Bengan-butiken öppnade 1974 och har sedan dess varit synonym med Göteborgs musikkultur med ett brett urval av ny, gammal och lokal såväl som internationell musik. Få platser väcker lika mycket lokal patriotism som Bengans. En annan sak som Göteborgare brinner för är fisk och skaldjur. På Hasselssons matlucka kan du beställa klassikern moules frites eller fiskburgare, men de flesta som besöker dem är överens om att deras berömda fish and chips är ett måste.

Kommunikationer

Från Järntorget är det lätt att resa mellan västra Göteborg och stadens mitt. Härifrån kan du ta spårvagnslinjerna 1 och 2 mot Linnéstaden samt flera andra inklusive linjerna 3 och 9 mot Masthugget och Majorna.