Hisingen

Letar du efter en lägenhet att hyra på Hisingen? Stadens största parkområde, fina utsiktsplatser och populära bostadsområden är bara några exempel på vad Hisingen har att erbjuda. Under de senaste åren har denna ö (som är Sveriges femte största) fått ett alltmer aktivt stadsliv med områden som Kville och Eriksberg med deras ständigt ökande utbud av restauranger, kaféer och mötesplatser. Den korta buss- eller spårvagnsresan ut till Hisingen gör det mycket lättillgängligt från Göteborgs centrum och det är ideal plats för den som söker en balans mellan ett rikt stadsliv och närhet till naturen. Vill ert företags hyra lägenhet i Hisingen har vi har flertal Företagslägenheter i Göteborg samt Företagslägenheter i Sverige om ni även letar boende i en annan stad.

Våra favoritplatser

Keilers park & ​​Ramberget

Keilers park med det berömda Ramberget är utan tvekan en av de mest besökta och älskade platserna i Göteborg. Det finns en spårvagnsstation nära kanten av parken och toppen av berget, som har en av de finaste utsikterna över Göteborg, är lättillgänglig med bil, cykel och till fots. Detta breda och gröna område är lämpar sig för båda picknick, promenader eller joggingturer.

 

Eriksberg & Färjenäs

Denna populära stadsdel är på många sätt ett porträtt av Göteborgs hjärta och själ. På 1950- och 60-talet var Eriksbergs Mekaniska Verkstad det mest lönsamma varvet i landet och en av stadens viktigaste arbetsplatser. Göteborg är känt som ett av landets mest musikälskande stad och under 80-talet blev det gamla varvet omgjort till konsertarena som huserat artister som Madonna, Bruce Springsteen, Michael Jackson och Rolling Stones. Under senare år har det här området genomgått en enorm omvandling och blivit ett attraktivt bostadsområde fullt av nya etablissemang och mötesplatser. Missa inte Färjenäsparken och ruinerna av “Gamla Göteborg”.

Vad gör grannarna?

Kvillebäcken & Backaplan

Spårvagnslinjen Vågmästareplatsen ligger i stadsdelen Kvillebäcken där du hittar två av hisingsbornas favoritmarknader – Kville saluhall och Backaplan. Saluhallen är en charmig plats där du kan handla färska råvaror och delikatesser eller sitta ner och njuta av en peruansk ceviche, en grillad biff eller en tallrik sushi. Backaplan är å andra sidan ett stort och välsorterat köpcentrum där du kan hitta de flesta tänkbara butikerna.

 

Bananpiren & Café Fluß

En annan favorit bland hisingsborna är Bananpiren. Denna pir som är belägen nära Backaplan är en av stadens mest intressanta kulturella mötesplatser med många olika spelplatser och scener där du kan njuta av shower, konserter, drive-in-bio och nattklubb. Café Fluß är den mest hyllade och mångsidiga platsen på piren och har på senare år blivit ett viktigt kulturcentrum i staden.

Kommunikationer

Det finns fyra spårvagnslinjer som förbinder Hisingen med resten av staden och tre av dessa linjer går vidare till de mest tätbefolkade bostadsområdena på ön. Resten av Hisingen kopplas samman med busslinjer som går mellan stadskärnan och ut till stadsdelens ytterkanter.