Företagsbostäder tipsar om 4 rekryteringstips

Sveriges näringsliv går på högvarv men i många branscher har företagen svårt att rekrytera rätt kompetens. Enligt Arbetsförmedlingen har aldrig så många arbetsgivare upplevt så påtaglig brist på arbetskraft inom så många stora yrkesgrupper. Hur ska då företagen och HR-avdelningen göra för locka till sig arbetssugna medarbetare med rätt kompetens?

1. Odla de informella kontakterna

Enligt en undersökning gjord av Svenskt Näringsliv är den allra vanligaste rekryteringsvägen informella kontakter. Hela 89 procent av dem som har använt den vägen uppger att den fungerat ganska eller mycket bra. Enligt undersökningen kommer informella kontakter bli allt viktigare för företagen som rekryteringsväg. Så gräv där du står och använd ditt kontaktnät för att hitta dina nya medarbetare.

2. Framtiden är digital

Att ha ett CV är inte längre en självklarhet. Många använder sig istället sig av LinkedIn och andra sajter där de laddar upp sin ansökan och profil. Allt fler använder också sin mobil i sitt jobbsökande vilket ställer krav på att rekryteringsprocessen är mobilvänlig. Se därför till att lära dig tekniken som du använder i dina HR-processer. Det kommer ge dig fler kandidater och det skapar också en bättre upplevelse för den sökande.

3. Ställ relevanta intervjufrågor

Syftet till intervjun är att lära känna individen. Ställ relevanta frågor om kandidatens kompetens och personliga egenskaper. Tänk även på företagets behov och fokusera på det som är relevant för just den här tjänsten. Hoppa över de hypotetiska frågorna. Tänk också på att det första intrycket är avgörande, det gäller även dig som rekryterare. I dagens rekryteringsklimat är det den sökande som bestämmer. Med hög konkurrens om kandidaterna blir det därför allt viktigare för företagen att visa sig från sin bästa sida.

4. Ha ett bra erbjudande

För att skilja sig från konkurrenterna är det också viktigt att kunna ge kandidaten ett bra erbjudande. Det blir extra viktigt att visa vad ni kan erbjuda om kandidaten kommer från en annan ort eller utomlands. Enligt Svenskt Näringsliv är bostadsbrist en stor anledning till att det är svårare att rekrytera konsulter från andra länder och orter. Att kunna erbjuda sina medarbetare boende blir allt oftare en klar konkurrensfördel.

Företagsbostäder hjälper till med boende vid relocation

En lösning för företag letar efter ett tillfälligt boende åt sina medarbetare är att boka en företagslägenhet. Företagsbostäder erbjuder företagsboende med flexibla avtal som både kan förlängas och förkortas utan krångel. Med 1800 lägenheter i Sveriges största städer kan vi erbjuda både bra priser och lägen beroende på dina behov. Tack vårt stora utbud kan du hitta lägenheter både nära pulsen i centrum och på gångavstånd från jobbet. Så nästa gång du ska rekrytera, tänk på att ta kontakt med oss angående boende, det kommer både du och dina medarbetare tjäna på.

Se våra lägenheter i 

Stockholm
Göteborg
Malmö
Linköping
Lund
Helsingborg

Fyll i offertförfrågan nedan eller kontakta oss så hjälper vi dig till ett bra och enkelt företagsboende.

Skicka en förfrågan
Offertförfrågan Snabbkontakt
Företag Privat
Ogiltigt datum
Ogiltigt datum
Du måste skriva ett meddelande
Ogiltigt namn
Ogiltigt namn
Den här lägenheten är bara tillgänglig för företagskunder
Ogiltigt telefonnummer
Ogiltig epost
Du måste acceptera våra villkor
Du behöver bara skicka in en förfrågan även om du är intresserad av flera lägenheter. Är inte just denna lägenhet ledig kommer vi presentera alternativ. Tack för din förfrågan!
Ogiltigt namn
Ogiltigt namn
Den här lägenheten är bara tillgänglig för företagskunder
Ogiltig epost
Ogiltigt telefonnummer
Du måste skriva ett meddelande
Du måste acceptera våra villkor
Du behöver bara skicka in en förfrågan även om du är intresserad av flera lägenheter. Är inte just denna lägenhet ledig kommer vi presentera alternativ. Tack för din förfrågan!