Möt Christian – Projektansvarig för nyetablering

Möt Christian – Projektansvarig för nyetablering

Företagsbostäder växer och knakar och med Strawberry Living som nya huvudägare tycks expansionen bara ha börjat. Tur är det väl då att någon som Christian Svedberg på Företagsbostäders Stockholmskontor håller koll på läget.

Christan har varit på Företagsbostäder ända sedan 2003 och han har på sin resa hunnit med att arbeta på nästan samtliga positioner i företaget både i Göteborg och Stockholm. Christian har arbetat som receptionist, bokare och uteförvaltare. Nu har Christian den något svårtolkade titeln projektansvarig för nyetablering. Han är även kontorsansvarig för Stockholmskontoret. Christian har med andra ord en herrans massa strängar på sin välstämda lyra. Hur kommer det då sig att Christian valt att stanna så länge inom samma företag? ”Det korta svaret är att jag trivs. Det något längre svaret är att det finns en familjär känsla på Företagsbostäder och det är ett företag som erbjuder många möjligheter beroende på vart man befinner sig i karriären. Jag kan längta till måndagsmorgonen, speciellt nu när det är så många spännande grejer på gång för Företagsbostäder.”, säger Christian.

Ansvar över nyetablering

Vad gör då en projektansvarig för nyetablering? Vanligtvis har Företagsbostäders egna inredare och uteförvaltare ansvaret över att alla nya lägenheter inreds enligt ett utarbetat koncept. Men vid större projekt med 10-15 lägenheter eller mer åt gången läggs arbetet istället ut på lokala montering- och möbelfirmor. Och det är här Christian kommer in. Tillsammans med en inredare ser Christian till att montering och inredning av alla nya lägenheter håller samma höga standard. En lägenhet hos Företagsbostäder är alltid modernt inredd och utrustad med kök och andra bekvämligheter som du förväntas hitta i ett hem. Christian har huvudansvaret över samarbetet med de lokala firmorna och är med och övervakar processen och ser till att konceptet följs.
 

”Jag tror att det blir fler städer och utanför Sverige”
 

Ingenting växter så det knakar

Och det ser inte ut som att Christian kommer gå sysslolös de närmaste åren. Företagsbostäder växer som aldrig förr med nya lägenheter över hela landet. Just nu (september 2018) har företaget flera större projekt på gång. I Göteborg växer Företagsbostäder med ca 55 nya lägenheter på Hisingen och i området kring Johanneberg. Även Skåne är ett tillväxtområde med nya lägenheter i Helsingborg, Limhamn och Malmö. Faktum är att lägenheterna knappt hinner göras iordning innan de är bokade. Men det mest spännande projektet för Christian är Företagsbostäders största projekt hittills, ett helt nybyggt kvarter i Solna som ironiskt nog heter Ingenting. Ingenting består av sex huskroppar fördelat på två block med nästan 500 lägenheter, restauranger och gym för de boende. Och det verkar inte sluta där, i och med nya majoritetsägaren Petter Stordalens Strawberry Living och Choice-koncernen tror Christian att detta bara är början. ”Jag tror att det blir fler städer och utanför Sverige”, spekulerar Christian.


Läs mer om projektet Ingenting här

Lugnt och fint på kontoret

Om arbetet som ansvarig över stora projekt över hela landet ibland kan vara komplicerat så är Christians jobb som kontorsansvarig betydligt lättare, ”Det flyter på bra på kontoret tack vare bra medarbetare”. Gemensamma frukostar och aktiviteter bidrar till en lugn och skön atmosfär och alla på kontoret bildar ett ”glatt gäng”. Christian jobbar också för att de båda kontoren i Göteborg och Stockholm ska fungera ihop och kännas som ett. Christian tycker kommunikation och samarbetet mellan de båda kontoren funkar bra eller som Christian utrycker det, ”vi är ett”.

 

För dig som vill veta mer:
Information om lägenheterna och vårt koncept
Om Företagsbostäder
Vanliga frågor & svar