Hoppa till huvudinnehåll
Lotta förbereder sig för framtiden

Lotta förbereder sig för framtiden

Vi har pratat med Lotta Andersson, IT-ansvarig på Företagsbostäder och sitter i Stockholm, om framtiden och vad hennes roll är i ett företag i förändring.

Spindeln i nätet

När nätet slutat fungera eller när bokningsprogrammet vägrar att samarbeta är det skönt att veta att hjälpen inte är långt borta. Lotta Andersson är IT-ansvarig på Företagsbostäder och är den som har ansvaret över att det dagliga arbetet flyter på. Hon har främst hand om verksamhetens olika IT-system för förvaltningen, bokningen och ekonomiavdelningen. Lotta är också ansvarig för större projekt som när det var dags att ställa om verksamheten till den nya datalagsförordningen, GDPR. Lotta har jobbat på Företagsbostäder från första början, till och med innan det fanns något kontor i Stockholm. Under sin tid på företaget har hon haft flera roller. Detta har gett henne en unik inblick i de olika avdelningarnas system vilket hjälper henne i sin nuvarande roll som samordnare av IT-miljön för hela Företagsbostäder. Hennes unika kunskap om alla system gör henne ytterst lämpad för jobbet eller som Lotta uttrycker det, ”det är väl därför jag sitter där jag gör idag”.

Framtiden är digital

Just nu står Företagsbostäder inför många spännande utmaningar och Lotta är i allra högsta grad inblandad i en av de största förändringarna. I dagsläget behöver gästerna som bokat boende hos Företagslägenheter själva hämta nycklarna till den bokade lägenheten på Företagsbostäders kontor eller i en till bostaden närliggande hotellreception. Men nu ska hanteringen av nycklar till stor del digitaliseras och gästerna ska istället få en kod skickad till sig som används för att låsa upp låset på dörrarna. Detta innebär att dagens IT-system måste anpassas till den nya processen. Och det är såklart Lotta som har ansvaret för utvecklingen av det nya systemet så att hanteringen av koderna matchas med bokningarna. Det är en stor förändring för Företagsbostäder och förändringen sker snabbt. I både Solna och i Göteborg är två stora nya projekt förberedda för kodlås.
 

”En av Företagsbostäders styrkor är den personliga kontakten.”

Nästa steg är att gästpärmarna som finns i varje lägenhet ska digitaliseras. Tanken att informationen istället ska kunna visas på exempelvis TV-skärmen i lägenheten och i mobilen. Men helt digital vill Lotta inte bli. ”En av Företagsbostäders styrkor är den personliga kontakten.”, säger Lotta. Hon syftar främst på bokningen där gästerna och de som bokar alltid får prata med en person som hjälper dem med deras specifika behov. Det kan handla om att hitta lägenheter i rätt storlek och läge för gästen eller om flexibla avtal som går att förlänga eller förkorta vid behov. ”Om bokningarna blir helt digitala så förlorar kunderna kontakten med våra duktiga bokare”, menar Lotta.

Största utmaningen

Vad är då den största utmaningen som IT-ansvarig på Företagsbostäder? Som ansvarig för flera olika system ligger utmaningen i att få verksamheten att flyta på utan att tekniken strular. ”Om den krånglar vet man i alla fall om det rätt så omgående, och att hitta en snabb lösning är en än större utmaning!” skrattar Lotta.

 

För dig som vill veta mer:
Ingenting växer så det knakar
Information om lägenheterna och vårt koncept

Offertförfrågan

Left
Right
Privacy Policy

 

Företagsbostäder respekterar våra kunders integritet och har utvecklat denna integritetspolicy för att visa vårt åtagande att skydda din integritet.

Läs vår integritetspolicy här