Konsultbolaget som behöver företagslägenheter till många

Detta är fjärde och sista delen i en artikelserie där vi kikar närmare på hur fyra typiska kunder använder våra företagslägenheter, och på så sätt sänker sina kostnader för logi. Tidigare har vi skrivit om företaget som hyr övernattningslägenhet, om veckopendlaren som behöver ett andra hem och om företaget som behöver en möblerad lägenhet på hemmaplan, för konsulter och medarbetare. I denna sista artikel skriver vi om det stora konsultbolaget, som månad efter månad behöver många tillfälliga bostäder. För denna typ av kund är ett stort utbud av väl fungerande företagslägenheter ofta helt avgörande, och besparingarna jämfört med inkvartering på hotell kan bli mycket stora.

Att matcha rätt kompetens med rätt uppgift, om så på andra sidan jordklotet, kräver mycket planering och god logistik. De stora konsultbolagen har höga krav på smidiga lösningar som aldrig krånglar. Maskineriet måste vara väloljat och intrimmat; behovet av bra företagslogi till ett stort antal personer fortsätter månad ut och månad in och allt ska bara fungera. Vilka boendealternativ finns för denna typ av kund?

Hyra boende i andra hand

Ett andrahandsboende kan fungera som tillfälligt boende, men bara om man faktiskt då lyckas hitta en passande bostad med bra läge och god standard. Helst möblerad. Det är inte alltid så lätt, och tar mycket tid. Vid hyra av boende i andra hand finns också ett visst mått av otrygghet. Vad händer om något i bostaden går sönder, om TV:n slutar fungera eller om det uppstår ett större problem, som gör att man faktiskt inte kan bo där? Och hur gör man om ägaren som hyr ut i andra hand plötsligt bestämmer sig för att komma hem tidigare än planerat, och därmed säger upp er som hyresgäst? Andrahandsboendet som från början såg ut som en bra och billig affär kan i värsta fall bli både dyr, krånglig och tidsödande. Vi vet att många tvekar inför att hyra boende i andra hand och vi håller med, det är ofta en otrygg lösning med flera nackdelar.

Hotell

Alternativet hotell uppfyller flera av kraven på det stora konsultbolagets lista; hög standard, god service och ofta också väldigt bra läge. Men tillgängligheten kan vara oviss; med en mässa eller något annat stort event på orten kan det plötslig bli omöjligt att hitta lediga rum. I stor skala och över lång tid blir hotell också väldigt kostsamt. Med många konsulter som jobbar på bortaplan finns stora pengar att spara på att välja företagslägenhet i stället. För korta besök på 1-2 veckor kan hotell fungera bra. Som så pass nykommen konsult kan det också vara skönt att bo på hotell, där frukosten står serverad och det finns en reception som kan hjälpa till med turistkartor och taxibeställningar. Kommer man upp i ett par veckor eller fler är företagslägenhet dock ett mycket mer prisvärt och hemtrevligt alternativ.

Möblerad företagslägenhet

Företagslägenheter är ett tryggt och smidigt alternativ till att hyra boende i andra hand. Och också mycket mer prisvärt än hotell. Ni kan göra besparingar från start, och bokar ni en månad eller mer sparar ni upp till halva kostnaden jämfört med hotell. Grundregeln är att ju längre period ni bokar, desto större blir besparingen. Samtidigt har ni full koll på totalkostnaden från dag 1 – inga obehagliga överraskningar.

När det gäller att bo länge på bortaplan är också matkontot en viktig post att ta med i beräkningen. Kan man laga mat hemma och slippa äta ut varje måltid finns många kronor att spara och kommer man från utlandet är det kanske extra skönt att kunna laga sin favoriträtt när hemlängtan blir svår. Vi kan också se att konsulter som är på tillfälligt besök från utlandet oftast är mycket kostnadsmedvetna. Den svenska prisnivån är ovant hög för många av dem, och av erfarenhet vet vi också att en stor del av de tillresta konsulterna försöker spara så mycket som möjligt att kunna dela med sig till familjen i hemlandet.

Företagslägenheter i stor skala – intresserade av en offert?

Företagsbostäder erbjuder över 1700 möblerade företagslägenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Lund och Helsingborg. Det innebär ett stort utbud och hög tillgänglighet. Har ni som konsultbolag konsulter på plats i någon av dessa städer? Gör en offertförfrågan här nedan, så återkommer vi med en prisuppgift utifrån just ert behov.

Nyfiken på våra andra kundexempel?
Här kan du läsa om veckopendlaren, om företaget som hyr en övernattningslägenhet och om företaget som under en kort tid hyr en möblerad lägenhet på hemmaplan för en tillfällig gäst.