Kamratanda på Företagsbostäder med Joel & Janne

Kamratanda på Företagsbostäder med Joel & Janne

I den här artikeln får vi träffa två kompisar som hållit ihop i vått och torrt. Janne och Joel är grabbarna som gör de tunga lyften på Företagsbostäder. Vi pratar om kamratanda, hur det är att jobba på Företagsbostäder och bananer.

Jan ”Janne” Viitanen och Joel Elgstrand har jobbat som ”flyttgubbar” i 18 år, ibland isär men oftast tillsammans. För tre år sedan svarade Janne på en jobbannons och fick jobbet på Företagsbostäder. Strax efter hörde han av sig till sin gamle kompis Joel som själv var redo för nya utmaningar. Sedan dess har de varit ett radarpar på Företagsbostäder i Stockholm. ”För oss är det en jäkla bonus att få jobba tillsammans”, säger Joel.
 

"Vi vill tillmötesgå både gästen och värden genom att hjälpa till.”
 

Fullt utrustade lägenheter

Janne & Joel arbetar med flytt och möblering av nyetablerade lägenheter. När de möblerar följer de konceptet som inredarna redan har bestämt. Varje ny lägenhet får en basutrusting med möbler och sängar. Samtliga företagslägenheter kommer även med ett fullt utrustat kök med mikrovågsugn, riskokare och annat som behövs för att kunna laga sin favoritmat. Ibland hjälper de även till att hålla existerande bostäder upp till standard genom att byta glödlampor och rätta till skavanker. ”Vi målar lite och fixar smågrejer men vi river ingenting eller bygger saker. Det är egentligen hyresvärdens ansvar men vi vill tillmötesgå både gästen och värden genom att hjälpa till.”, säger Janne. Deras arbetsplats sträcker sig över hela Stockholms innerstad men även lite längre bort som Märsta och Kista. Ibland får de även lämna Stockholm och bege sig ut i landet. Som när de behöver åka och hjälpa till i Linköping, som ingår under Stockholmskontorets ansvar.


Gå på virtuell visning av våra lägenheter här

Lägenheter för alla

Företagslägenheter största kunder är de stora IT- och bilindustriföretagen som ofta anställer konsulter från främst Indien och Kina. Med gäster från hela världen är det viktigt att alla trivs i lägenheterna. Företagsbostäder koncept går därför ut på att vara så neutral som möjligt men ändå vara modern och funktionell. Ibland kan det dock vara svårt att förutse vad gästen ska tycka om inredningen. Som den gången då Joel upptäckte att någon hade censurerat en tavla genom att sätta ett klistermärke över den. Tydligen hade bilden på tre bananer varit för mycket för gästen…

Att arbeta på Företagsbostäder

För någon som arbetat på flera olika flyttfirmor under sin karriär, hur skiljer det sig från att arbeta på Företagsbostäder? Janne förklarar att arbetsbelastningen är mycket bättre nu. Från en till två flyttar om dagen till lika många i veckan har gjort att Janne & Joel har fått en bättre arbetsvecka. Själva flyttlassen har också blivit mindre då ett privat bohag innefattar så mycket fler prylar än när de flyttar in en ny lägenhet. Tack vare inredarnas instruktioner så vet de alltid hur mycket och vad som behöver transporteras. Arbetet på Företagsbostäder handlar inte heller bara om att transportera lådor, de har också ansvaret att iordningställa lägenheterna och göra dem klara för gästerna att flytta in. ”Jag ser det som att vi inreder hotellrum dit man ska kunna komma med sin laptop och bara bo”, säger Joel. Janne och Joel gillar också friheten med att jobba på Företagsbostäder, de får bestämma sina dagar själva och det ger dem möjligheten att planera veckorna bättre för familj och fritid. Så länge lägenheterna blir klara i tid och de får lösa uppgifterna på det sättet de tycker bäst. Att jobba för Företagsbostäder innebär även mer resurser för de båda kompisarna ”Nu har vi till exempel VARSIN bra skruvdragare, tjohoo!”, skrattar Joel.

 

Lär känna fler av våra medarbetare:
Möt Christian – Projektansvarig för nyetablering​
Lotta förbereder sig för framtiden
Erika Gauffin – Inredare på Företagsbostäder