Intervju med Rolf ”Roffe” Olsson – Uteförvaltare på Företagsbostäder

Rolf ”Roffe” Olsson jobbar som uteförvaltare på Företagsbostäder i Göteborg. Det är han och hans kollegor som tar hand om lägenheterna och ser till att allt fungerar och är i bra skick. Vi fick följa med Rolf under en dag på förvaltningen.

Roffes dag börjar med att innerförvaltarna (läs mer om våra innerförvaltare här) förmedlar de felanmälningar som kommit in under natten. Rolf och hans två kollegor fördelar sedan uppgifterna mellan sig innan det är dags att ge sig ut på fältet. De använder ett digitalt ordersystem som gör att de alltid har koll på vad som behöver göras och när. När vi träffar Rolf är han i full färd med att såga till en plywoodskiva. ”Många av våra gäster föredrar att sova på hårt underlag så vi brukar förstärka madrasserna med en plywoodskiva”, förklarar Rolf. Han lägger ner sågen och det är dags att ge sig ut i göteborgstrafiken i den svarta skåpbilen.
 

Fler lägenheter, fler adresser

Företagsbostäder har som nybliven medlem i Petter Stordalens koncern Strawberry Living växt och det innebär att Roffe har fått lära sig många nya gatuadresser. Bara i Göteborg har Företagsbostäder över femhundra lägenheter så det blir några adresser att komma ihåg. Lägenheterna ligger i olika delar av staden, från det företagstäta området på Lindholmen, där många av gästerna jobbar som konsulter på de stora IT-bolagen, till lägenheter som ligger mer centralt och nära Göteborgs nöjesstråk.


Arbetsuppgifterna för Rolf kan variera från dag till dag. Ibland innebär det att han behöver köra ut en plywoodskiva till centrala göteborg för att göra en säng hårdare.
 

Det är de små detaljerna som gör det

Med så många lägenheter blir uppdragen lika varierande som de finns gäster. ”Det är det bästa med detta jobbet, att varje dag är olika.”, säger Rolf. Denna gång är det en köksstol och en brandvarnare som ska bytas ut och plywoodskivan då förstås. Det är viktigt att hålla efter även de små detaljerna och som Rolf påpekar ”Ju finare vi kan hålla en lägenhet desto mer bryr sig gästerna om att hålla stället rent.” Rolf samarbetar också med Företagsbostäders inredare (läs artikeln om inredarna här) när nya lägenheter ska inredas eller gamla ska renoveras. De kan vara ett omfattande arbete då det ibland blir upp till fyrtio lägenheter som ska inredas på en gång.
 

Ett udda uppdrag

När Rolf åker ut till en lägenhet så är det oftast för att ett lysrör har gått sönder eller något behöver bytas ut i köket men ibland kommer det in lite udda felanmälningar. Rolf minns den gången då han åkte ut till en gäst som klagade på att juicepressen inte fungerade. Fundersam åkte Rolf ut till gästen för att fixa problemet men lite underligt var det ändå då en juicepress inte vanligtvis är standard i en företagslägenhet. Väl framme uppdagades problemet då gästen försökt pressa sin juice i en kaffekokare. Så kan det gå.
 

Veteraner på jobbet

Rolf trivs på jobbet och ”gänget” på förvaltningen har en bra sammanhållning. I femton år har han jobbat som uteförvaltare och han blev värvad av sin gamla kompis Marcus som varit på Företagsbostäder i hela tjugo år. Så det är verkligen ett rutinerat gäng som ser till att Företagsbostäders gäster trivs och har allt de behöver.

För dig som vill veta mer:
Information om lägenheterna och vårt koncept
Om Företagsbostäder
Vanliga frågor & svar