Intervju med inredare | Företagsbostäder

Intervju med Erika Gauffin – Inredare på Företagsbostäder

Med gäster från hela världen är det en utmaning att få alla att trivas och känna sig hemma i en företagslägenhet. Erika jobbar som inredare hos Företagsbostäder i Göteborg och hon vet hur man gör en lägenhet både hemtrevlig och praktisk.

Erika har varit på Företagsbostäder sedan 2006 och har hunnit pröva på de flesta positionerna inom företaget, från bokningen via förvaltningen till sin nuvarande tjänst som inredare. Hon föredrar sin nuvarande tjänst då den är varierande och kreativ. ”Jag vill inte sitta på rumpan hela tiden. Jag gillar att göra saker med händerna.” Hennes främsta uppgift är att besöka de nya lägenheterna och tillsammans med uteförvaltarna se över planlösningen och bestämma vad som behövs till inredningen. Hon beställer sedan sängar, soffor, lampor, köksredskap och andra inredningsdetaljer från Företagsbostäders olika leverantörer. Erika är även med vid installationen och ser till att allt hamnar på rätt plats.

Lägenheter som passar alla

Konceptet bakom inredningen av en lägenhet hos Företagsbostäder är att skapa en hemkänsla. Då Företagsbostäders gäster kommer från många olika delar av världen är det en utmaning att skapa en inredning som passar alla. Erika och hennes kollegor på företagets övriga kontor, har satsat på enkla, rena linjer med neutrala färger och trädetaljer som ger lägenheten en Skandinavisk känsla. ”Tanken är att hålla en enkel design utan att bli tråkig. Sen kan man leka lite med gardiner och kuddar och sånt för att sätta lite färg på lägenheten.”. Med så många gäster som kommer och går är det också viktigt att tänka på det praktiska. Då gästerna kan bo i flera månader i sträck och dessutom få besök av vänner och familj är det viktigt att lägenheterna håller för slitage och är lätta att städa. Samarbetet med leverantörerna har varit till stor hjälp för Erika när det gäller hållbara möbler. ”Det har varit roligt att kunnat påverka vilka möbler leverantören ska ta in. Till exempel i köken där köksborden ofta blir förstörda av varma kastruller, där har leverantören tagit fram nya bord med kökslaminat för att borden ska hålla längre” säger Erika.

 

”Tanken är att hålla en enkel design utan att bli tråkig. Sen kan man leka lite med gardiner och kuddar och sånt för att sätta lite färg på lägenheten.”


Vad utmärker en företagslägenhet hos Företagsbostäder?

Företagsbostäders mål med inredningskonceptet är att alla lägenheter ska hålla samma moderna och höga standard samtidigt som de ska kännas hemtrevliga. Tanken är, enligt Erika, att man ska veta att man har kommit till en lägenhet från Företagsbostäder när man kliver in genom dörren. Konceptet är också där för att underlätta för gästerna i deras vardag. Många av gästerna är på uppdrag i flera månader i sträck och de är viktigt att erbjuda plats för arbete och andra bekvämligheter som man förväntar sig av ett hem, som ett fungerande kök. ”Många av våra gäster, såväl svenska som gäster ifrån andra länder och kulturer, vill laga sin mat själva. Därför ser vi till att alla våra lägenheter har fullt utrustade kök .”

Miljöarbetet

Företagsbostäder har ett genomgående miljötänk som även Erika bidrar till. ”När lägenheterna ska renoveras kollar vi om det finns några möbler som kan sparas. De flyttar vi sedan till vårt lager för eventuell återanvändning. Det som vi själva inte har bruk för skänks till välgörenhet eller forslas till återvinning. Företagsbostäders leverantörer av möbler produceras till stor del ligger dessutom i de flesta fall i Sverige för att slippa långa transporter. Övrigt sortiment lagerhålls ofta av leverantörerna för att minska antalet transporter.

Jordgubbar och ännu fler lägenheter

Erika och hennes kollegor är ansvariga för inredningen i alla Företagsbostäders lägenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Helsingborg och Lund. Hösten 2017 blev Företagsbostäder en del av Petter Stordalens Strawberry Living och det innebär ännu fler lägenheter för Erika och kollegorna att planera och inreda. Så om du letar efter en företagslägenhet med stilren och hemtrevlig skandinavisk inredning, kontakta Företagsbostäder.

För dig som vill veta mer:
Information om lägenheterna och vårt koncept
Virtuell visning
Vanliga frågor & svar