Imponera med egenrullad lunchlåda

Det är viktigt att äta bra mat även när du är ute och reser i tjänsten. I den andra delen av vår serie med recept för dig som bor och arbetar på annan ort lagar Alexandra nyttiga och fräscha spring rolls. Med Alexandras egenrullade vårrullar får du garanterat kontorets lyxigaste matlåda!

Spring rolls med dip

4 personer

Ingredienser

• Glasnudlar
• 2 st morot
• 1 liten zucchini
• 1 spetspaprika
• 0,5 liten vitkål/spetskål
• 2 avokado
• 100 g mache salladsblad
• 2-3 salladslök
• 1 pkt runda rispapper (finns i välsorterade mataffärer och i asiatiska affärer)
• 3 dl handskalade räkor

Dippsås

• 1 msk sesamolja
• 2 msk soja
• 1 dl tahini
• Limejuice att smaka av med
• Rostade sesamfrön

Gör så här

Strimla morot, zucchini, paprika och kål fint

Dela avokadon i klyftor

Skär salladslöken i mynt eller i strimlor

Lägg fram alla ingredienser i olika skålar

Rör ihop ingredienserna till dippen, toppa med rostade sesamfrön

Koka nudlarna enligt anvisningarna, klipp 5-6 ggr med en sax och lägg i en skål, rör i några droppar olja.

Lägg fram rispapper och doppa i en stor skål med varmt vatten ca 45-50 grader.

Bygg dina egna vårrullar och imponera på kollegorna!

 

Se även:
Företagsbostäder bjuder på middag, Zazzi style!