Företagsbostäder bjuder på middag, Zazzi style!

Här kommer första delen i vår receptserie med Alexandra Zazzi. Alexandra kommer under våren presentera goda och nyttiga rätter som du lätt kan tillaga hemma eller när du är på resande fot. Buon Appetito!

Denna gång bjuder Alexandra på Frittata, den italienska versionen av omeletten. En matig rätt som passar lika bra alla tider på dygnet, frukost, lunch, middag och till fest! Perfekt för dig som reser i tjänsten och inte har möjlighet att äta på regelbundna tider. Oändligt många varianter och oändligt gott!

 

 

Frittata med minimozzarella, svamp, lök, tomat, örter

2-3 personer till brunch, 6-8 personer som drinktilltugg

Ingredienser

• 1 gul lök
• 3-4 champinjoner
• 1 handfull babyspenat
• 1 klick smör/olja
• 3-4 ägg
• 2 msk mjölk
• örter (t.ex. timjan)
• 2-3 msk riven parmesan
• 200 g minimozzarella
• 5 minitomater

Gör så här:

Skär löken i tunna skivor. Hetta upp med olja eller smör i en stekpanna, lägg i löken. Stek den mjuk på medelvärme utan att den får färg.

Skiva champinjonerna och fräs dem tillsammans med löken någon minut.

Tillsätt spenaten och låt det fräsa med en liten stund tills den fallit ihop.

Vispa samman ägg, ost, mjölk och örter i en skål bredvid. Salta och peppra.

Häll i äggstanningen i pannan och låt den stelna lite utan att röra.

Toppa med de delade minitomaterna och mozzarellan.

Låt Frittatan stå kvar på plattan någon minut och ställ sedan in pannan i ugnen på 200 grader i 10 minuter tills den fått färg.

Ta ut Frittatan ur ugnen och låt den vila 5-10 min innan du skär upp.

Servera gärna med en god sallad till lunch eller skär upp i små snittar och servera kalla till drinken.